[Április bolondja][Privát fejlesztés] Tesztdokumentum

K&M 2.0?

Ide is beírom, ha valaki nem a levél útján jutna el ide. :)

Mint régi szerepjátékos ismerőseimmel, meg szeretnék beszélni veletek egy kérdést a játék jövőjével kapcsolatban. Az ingyenes terjesztés eddig nagyjából bevált, de úgy gondolom, hogy a K&M (és nem a bosszantó KéM rövidítés!) előtt akkor állnak majd nagyobb lehetőségek, ha a finanszírozását új alapokra helyezem. Nem kell megijedni, nem lesz fizetős, mindössze úgy néz ki, új forrásokat tudnék bevonni a terjesztéséhez, ami a játéknak és a magyar játékos közösségnek is hasznára válna. Ez kisebb változtatásokkal is jár, a támogatás logóját és jogi dokumentumát pl. el kell helyezni a szövegben, és néhány kevésbé jelentős szabálymódosításra is sor került (ezeken már régen gondolkodtam, csak most van alkalmam felhasználni őket). Ezért küldöm el nektek az új koncepció szerint készülő első kiegészítő egy vázlatos verzióját (most még csak pár oldal), hogy lássam, megfelelő irányt képvisel-e.

Építő kommentjeiteket előre is köszönöm! És kérlek, az URL-t ne terjesszétek!

Üdv,
Gábor

emdt-20-ncoop

10 Responses to “[Április bolondja][Privát fejlesztés] Tesztdokumentum”

 1. dor:

  A szerepjátékosok gyökeres és alapvető változást akarnak a K&M minden területén. Nem pusztán módosításra, kiigazításra adtak felhatalmazást, hanem arra, hogy a nemzeti együttműködés erejével új szerepjáték rendszert alkossunk, amely a játék minden területén új szabályokra épül.

  A Mángorló®™ ill. a Kard, vértől csöpögő talán jó irány, viszont sajnálom hogy a Nemzeti Elkötelezettség nem ad alapvető bónuszt a játékosoknak, így olyan mintha csak egy kimondott szó lenne.
  Az egyértelmű pozitívum, hogy a támogatással már megnyílt a lehetőség a színes borítok felé. Nagy előre lépésnek tartom!

 2. Doc:

  Nem tudom mi lesz ebből, de szerintem eddig elég erős, bár csak a fegyver táblázat van meg :-).
  Ez amolyan “Nemzeti szerepjáték” lesz?

 3. elgabor:

  Doc: régi adósságomat törlesztem a megjelenéssel; a K&M eleve a klasszikus értékeket felkaroló projektnek indult, s most lehetőség nyílik arra, hogy ezek még maradéktalanabbul érvényesülhessenek.

  Továbbá: iktatom Orastes szabálymódosítási javaslatát: “javasolnám az új koncepcióhoz, hogy bármiféle narancssárga színű ruhadarab adjon +1 AC-t, az ugyanilyen színű kamikaze-fejkendő pedig +2 támadást a vöröses színekben pompázó ellenfelek ellen”. Helyes!

 4. elgabor:

  Köszönettel fogadom Premier értékes kiegészítését: “Szerintem szükség lenne egy új rendszerre a háziszabályok kezeléséhez: a játékosok napirend előtt benyújthatják saját háziszabályaikat, amiket a demokrácia szellemében abszolút többséggel a csapat elfogad. Ezen háziszabályokat a játékosok előző nap este a Mesélőtől kapják kézhez, nekik csak alá kell írniuk és benyújtaniuk.”

  Köszönjük, Premier!

 5. Baty:

  Én egy varázstárgyra tennék javaslatot, ez pedig a Nyugdíjvédelem Kiskosztümje, amely +4-esnek minősül bankárokkal és Fedafuce hívőivel szemben.

 6. Doc:

  Én komolyan nem értem. Sokat beszéltek rébuszokban :-). Ha már előkerült, akkor ragadjuk meg a végét és tisztázzuk.
  A Széchenyi terv keretein belül lesz megjeleníthető a rendszer “Nemzeti konzultációs” egyeztetés után?
  Vagy a Széchenyi terv keretein belül kell megalkotni egy rendszert aminek az alapja a K&M?

 7. Doc:

  Bár azért remélem, hogy a megjelenés nem véletlenül van mára időzítve :-)

 8. dor:

  Arra gondolsz hogy pont a VTII előtt egy nappal? :)

 9. Doc:

  Igen-igen. Azt hiszem, ezt én ettem meg a legjobban :-)
  Csak később néztem meg tüzetesebben a narancs színű “halálcsillagot” a borítón :-)

 10. urban:

  Azt hiszem, az Új Széchenyi Tervben való logikus részvételével a K&M sikeresen kinőtte gyermekbetegségeit. Például a tápolást: Kimondja, hogy a játékosoknak nem azzal kell foglalkozniuk, hogy a karakteralkotási eszközök és választási lehetőségek közül melyik a jobbik. Másrészt végre nem az önkényes erőszak uralja a játékot, hanem kimondottan olyan polgári értékek megvalósítása történik mindenki, mint béke, szabadság és egyetértés. Ehhez a Nemzeti Együttműködés Eszközei maximálisan alkalmasak. Nem tudom, mindenkinek leesett-e, de azzal, hogy kitűzött célja van a játéknak, egyben megszűnik epizodikus mivolta is. Azt hiszem, hogy egy igazi életút-kampány során a mennyiségi fejlődés egy ponton akár minőségibe is átcsaphat! Végeredményben azt gondolom, hogy ha a K&M 2.0-t mindenki megmutatná egy szerepjátékos ismerősének, annak meg lenne az eredménye.

Hozzászól

You must be logged in to post a comment.