Protorosz Szentségtelen Titkai

Hartyándi Mátyás

24 oldal, kalandmodul 1–3. szintű, a kihívásoktól vissza nem riadó kalandozók számára.

Amikor Telonész, a mestermágus síkokon túli expedícióra indul Protorosz kráter-erődjéből, egy becsvágyó de tapasztalatlan tanítványa olyan erőket szabadít el, amelyeket nem képes irányítani. Telonész rombadőlt palotájában és az alatta húzódó homályos termekben a régóta egymásra fenekedő frakciók között kitör a háború. Miközben a cro groniak degenerált népét belviszály tizedeli, a közeli Szkirónban időző utazók körében is lábrakap a hír, hogy a varázsló hajléka, ki tudja még meddig, őrizetlen. Az idő sürget, a tét pedig magas: a kráter mágikus kincsei és Telonész idegen dimenziókból szerzett különös értékei.

Protorosz Szentségtelen Titkai — letöltés (4,2 MB PDF)

7 Responses to “Protorosz Szentségtelen Titkai”

 1. Birodalmi:

  A hátteret ismertetnie kell a mesélőnek a játékosokkal?

 2. elGabor:

  Birodalmi: a kaland alaphátterét, mint mesélőt segítő információt, semmiképpen nem. A benne foglalt információkat a játékosok a kaland folyása alatt fogják megismerni (lehet, hogy nem is egészében). A játékosi háttér a kaland kezdete – ismertetés helyett ezt is lejátszani javasolom (persze nem kell elhúzni, a cselekményen van a lényeg).

  Szóltam a szerzőnek is, talán ő is hozzászól. :)

 3. Urban:

  Birodalmi: Jatekosoknak az 5. oldalon talalhato ‘Jatekosi hatter’ illetve az ugyanott levo ‘Pletykak’ tablazat nyujthat segitseget kezdetben. A 4. oldalon talalhato ‘Hatter’ elsosorban a meseloknek szol, de a kalandok soran akar a jatekosok is kiderithetik az ott leirtakat. Megvalaszoltuk a kerdesed?

 4. Birbin:

  Lassan a befejezzük a kalandot. Az alapötlet nagyon jó, a kivitelezés már nem annyira.
  Sok apró értelmetlen elem van benne, amit praktikus lett volna kihagynom, akkor dinamikusabb lett volna a kaland. Előre viszont ugye fogalmam se volt, hogy mit hagyhatnék ki és mit nem. A sok apró fontos részlet felét menet közben simán elfelejtettem, rögtönöznöm kellett.

 5. urban:

  Tudnál esetleg tételesen említeni egy-két “értelmetlen elemet”? Érdekelnének a részletek, és hogy miképp értelmetlenek!
  Csak mert én éppen a tartalmat tekintem (mérsékelten) rendhagyónak és az alapszituációt kommersznek…

 6. Birbin:

  spoiler miatt üzenet megy

 7. #harrison22[DGDGKGDAGKGD]:

  Hi – I am certainly delighted to discover this. cool job!

Hozzászól

You must be logged in to post a comment.