Fomalhaut: regionális térképek

Lux Gábor

A Kard és Mágiában jelentős szerep jut a vadonban játszódó kalandoknak; a szabályok a kietlen vidékek felfedezésére több lehetséges megközelítést is ismertetnek. Fomalhaut kilenc régójának térképe olyan játékteret biztosít, amelyet a mesélő könnyen kitölthet saját anyagaival, kalandmodulokkal vagy akár a Kard és Mágia véletlen táblázatai által inspirált rövid ötletekkel és találkozásokkal. A térképek két szettben is elérhetők: mesélői térképekként és játékosoknak szóló, csak Fomalhaut földjeinek ismertebb részeit ábrázoló példányokként.

Az érintett területek:
- a Batrakasz
- Propyla
- Tridentosz
- Birám Othár Tengere
- Északi Vadon
- Thaszán
- A Smaragdszín Idolok Tengere
- Az Elveszettek Tengere
- Daoi Gynarcha Tengere

Fomalhaut mesélői térképei — letöltés (7,1 MB ZIP)
Fomalhaut játékosi térképei — letöltés (7,1 MB ZIP)

7 Responses to “Fomalhaut: regionális térképek”

 1. Éberen Őrködő:

  Üdv! Egy kérdésem lenne, hogy a számokat nem lehetne kivenni a hexákból? Elég idegesítő.

 2. elGabor:

  Éberen Őrködő: sajnos nem. Elvileg kiszedhetném a teljes layert a térképfájlból, de mivel a térképek az AutoREALMben történő megszerkesztésük után további korrekción estek át (we love MSPaint), elég sokat kellene velük pepecselni. Ha van rá érdeklődés, feltölthetem az AutoREALM forrásfájlokat.

 3. Bulldy:

  A számok sokat segítenek, ha hexánként ki vannak írva az információk. Egyszerűbb a saját jegyzetben megkeresni mi hol van. Persze a játékosi térképeken jobb lenne szám nélkül, bár ott is segíthet a tájékozódásban.

 4. elGabor:

  Azok a számok kérem Szolón szerinti koordináták, minden tisztességes tengerész és utazó ismeri őket. (Lásd még: Galtan Pontos Sábeszdeklije a technológiai eszközök leírásában… ;) )

 5. Greg:

  Hi Gabor

  Are there any plans to translate your Fomalhaut material into English? I have not yet purchased the latest issue of Fight On! Would that be the best place to start?

 6. elGabor:

  Hi Greg — yup; issue #3 of Fight On! gives you an overview of the setting. This thread on the OD&D Discussion boards lists the Fomalhaut-related materials that have been written so far: http://odd74.proboards76.com/index.cgi?board=fanzine&action=display&thread=1642

 7. daigoumee:

  Superb blog post, I have book marked this internet site so ideally I’ll see much more on this subject in the foreseeable future!

Hozzászól

You must be logged in to post a comment.